W pewnym wieku nas też nikt nie mógł zmusić do zakładania czapki. Naszym zadaniem jest sprawić, by z tego latania z gołą głową chłopak miał jak najwięcej frajdy :wink:
albo, żeby po dziesięciu latach nie nap@#rrrrrrrrrrdalały go zatoki jak nie przymierzając mnie teraz :idea: :szeroki_usmiech
ale ja to rozumiem, też kupiłem kilka nowych
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Gdybym ja w wieku 20 lat posłuchał kilku rad mądzrzejszych ode mnie, to dziś byłbym dalej niż jestem...
Ale domeną ludzi młodych jest posiadanie własnego odmiennego zazwyczaj od innych poglądu na pewne sprawy więc dajcie spokój i przestańcie chłopaka uszczęśliwiać na siłę.
Chce nowe......OK.
Chce na kredyt................OK
Przecież to on będzie spłacał a nie wy :roll:
Errare humanum est... :szeroki_usmiech
Ale za 45kzł to tak naprawdę niewiele jest czegoś, co można polecić młodemu chlopakowi i z czego będzie on zadowolony... No sami przyznacie...
W każdym razie gdyby mnie było stać na auto za 45kzł, i gdybym miał teraz 20 lat (ech, chciałbym), to nic nowego by mnie nie zainteresowało (niestety :? )... Dobrze wyposażone auta za 45kzł to autka niewielkie, niefajne, nieszybkie... W każdym razie za 45kzł nówkę szybciej znajdzie sobie "pryk" niż "małolat"... I napewno nie będzie toto fajniejsze niż Fabia 1 (no może minimalnie będzie szybsze i z paroma "wodotryskami")...
No i padło na Colta z silnikiem 1,3 za 48 tys po krótkich negocjacjach 45 tys. Jutro składam oficjalne zamówienie.
Wbrew wszystkim da sie za tą kase kupić fajne auto dla młodego człowieka. i to fabrycznie nowe
No i padło na Colta z silnikiem 1,3 za 48 tys po krótkich negocjacjach 45 tys. Jutro składam oficjalne zamówienie.
Wbrew wszystkim da sie za tą kase kupić fajne auto dla młodego człowieka. i to fabrycznie nowe
Szczere gratulacje. Bardzo się cieszę że nie dałeś się zmanipulować tym wszystkim wujkom dobra rada. Będziesz miał przez 3 lata spokój z dokładaniem do samochodu.
Będziesz miał przez 3 lata spokój z dokładaniem do samochodu.
chyba nie znasz cen przeglądów w mitsu
najdroższy serwis w Polsce, kumpel jak mi relacjonował ceny za starego lancera to była komedia, a i tak wyjechał z odkręconymi kołami i tak :lol:
ale ogólnie wybór dobry, tylko z tym nie dokładaniem to lekkie przekłamanie
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 13:29 ]
co ile jest serwis w Colcie?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
No taka jest prawda 2-3 letnia pewna uzywka krajowa (znalazlo by sie znalazlo),napewno bedzie tansza w utrzymaniu niz takie mitsu,no i najwieksza utrata wartosci za nami,ale nic ti zycze powodzenia
Colt fajne auto, w srodku najwieksze z mieszczuchów, jedyny minus to brak bagażnika no i ten 1.3 jak na taka pojemnosc calkiem spora moc - typowa japońska kosiarka
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
mati160 napisał/a:
Wbrew wszystkim da sie za tą kase kupić fajne auto dla młodego człowieka.
nie dla każdego młodego człowieka, tylko dla Ciebie
Zgadzam się z Tobą Młodzież to obśmieje kolegę w takim aucie...
Zamieszczone przez Dzida
Bardzo się cieszę że nie dałeś się zmanipulować tym wszystkim wujkom dobra rada. Będziesz miał przez 3 lata spokój z dokładaniem do samochodu.
Moja matka jeździ FocusemII 1,6 benzyna 2004-2005 rok - wymienia olej, filtry i jeździ. Nie wiem sąd ta obawa że używane auto to mega skarbonka... Zależy jak trafisz a raczej jak się przyłożysz do poszukiwań.
z tych wszystkich nówek , to chyba najlepszy wybór za tę kasę ten colt, no oczywiście poza tourem :wink:
Chciałeś nowy , to będzie.
Twój wybór, zadowolenia życzę i szerokości, jak będzie dawaj relacje w dziale "nasze auta", przyjrzym się bliżej nóweczce :szeroki_usmiech
W numerze 10/2010 miesiecznika AMiS przeprowadzono test 10 "maluchów" (C3, Punto Evo, Fiesta, Jazz, Colt, Corsa, 207, Clio, Fabia, Polo). Ponizej krótkie podsumowanie Colta... Fakt, jest najtańszy, ale... zajął ostatnie miejsce.
Wszystko fajnie, tylko Colt to w zasadzie ta sama liga co Panda czy Twingo, on nie pasuje do segmentu B czyli Clio i całej reszty jest po prostu sporo mniejszy
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 22:06 ]
Co do ceny, padło na wersje Incite i to z małym upustem, ale i tak jestem zadowolony z wyboru
Poduszka bezpieczeństwa kierowcy i pasażera
System antypoślizgowy ABS z elektronicznym rozkładem siły hamowania EBD
System wspomagania hamowania
System sygnalizacji nagłego hamowania
Dzielone siedzenie 60:40 (tył)
Centralny zamek sterowany pilotem (kluczyk)
Przednie szyby sterowane elektrycznie
Wspomaganie kierownicy
Regulacja wysokości kierownicy
Chłodzony schowek po stronie pasażera
Regulacja wysokości fotela kierowcy
Klimatyzacja półautomatyczna
Lusterka sterowane elektrycznie i podgrzewane
Boczne poduszki bezpieczeństwa
Klamki i lusterka w kolorze nadwozia
15'' koła aluminiowe 195/50R15
Koło kierownicy i drążek zmiany biegów pokryte skórą
Tempomat
6 głośników (przód, tył i tweetery)
Radio LW/MW/FM & CD & MP3 z gniazdem AUX
Przyciski sterowania radiem umieszczone w kierownicy
Cena katalogowa to nieco ponad 48 tys, ale na ten moment dostane go za 44 500. Zobaczymy o mi sie jeszcze jutro uda zbić z ceny
Trzymajcie za mnie kciuki.
mati160, to jakie ten Colt na wkońcu koła i opony, bo podajesz 2 rozmiary felg (w tym jedne aluminiowe) i opon :shock: ????
P.S
Twoje pieniadze Twój wybór, ale dla mnie to najgorszy wybór z możliwych. Stare technologicznie auto niczym szczególnym sie nie wyrózniajace i w dodatku ciasne wewnątrz, za spore pieniądze.
mati160, będziesz żałował... zastanów sie dobrze, bo ten samochód napewno nie jest fajniejszy niż (dajmy na to) Dacia... Już to wspomniane wcześniej Clio jest lepsze...
Komentarz